در سال ۲۰۱۹، ایالات متحده هوآوی را در لیست سیاه تجاری قرار داد ، به این معنی که شرکت های آمریکایی برای ادامه تجارت به مجوز خاصی نیاز داشتند. مجوزها به شرکتهایی مانند AMD، Intel و Qualcomm اعطا شد ، دومی مجاز به عرضه چیپستهای فقط ۴G بود (که در مدلهای اخیر Huawei P و Mate دیدهایم).
مجوزها در روزهای اولیه دولت پرزیدنت بایدن اعطا شد، اما خودی ها اکنون می گویند که ایالات متحده به دنبال گسترش فهرست اقلام ممنوعه است.
گفته می شود که افزوده های جدید شامل فناوری ۴G، وای فای ۶ و ۷، فناوری مرتبط با هوش مصنوعی و همچنین رایانش ابری با کارایی بالا است. به گفته یکی از منابع داخلی، مجوزهای جدید برای اقلام ۴G در حال حاضر رد شده است.
در مورد مجوزهای قدیمی، یک کارشناس فناوری گفت که وزارت بازرگانی به دنبال لغو همه مجوزهای قدیمی است. و حتی اگر این کار را به صراحت انجام ندهد، این مجوزها در نهایت منقضی می شوند.
در ماه اکتبر، بایدن کنترلهای صادراتی جدیدی را روی تجهیزات مورد استفاده برای تولید نیمهرساناها معرفی کرد، محدودیتهایی که برای فناوری گرههای پیشرفتهتر از ۱۴ نانومتر و در برخی موارد حتی ۱۶ نانومتر اعمال میشود. چند روز پیش بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که ژاپن و هلند به تلاشهای آمریکا میپیوندند و شرکتهای داخلی خود را از صادرات تجهیزات به چین منع خواهند کرد . هدف این محدودیت ها سرکوب رشد صنعت نیمه هادی داخلی چین است. هواوی قبلاً تأیید کرده بود که Kirin حداقل امسال بازنمیگردد، زیرا این شرکت نمیتواند کارخانهای پیدا کند که از فناوری مستقر در ایالات متحده استفاده نکند.
هوآوی بیشتر به خاطر گوشیهای هوشمند و تجهیزات شبکهاش شناخته میشد، اما این شرکت مجبور به تطبیق با آن شد. به عنوان مثال، به رایانش ابری رفته است، تجارتی که ممکن است به زودی هدف تحریم های ایالات متحده شود.
هوآوی در سال ۲۰۲۱ با شروع اعمال محدودیت های تجاری، کاهش شدید درآمد را تجربه کرد (درآمد آن یک سوم کاهش یافت). با این حال، از آن زمان نسبتاً پایدار بوده است و در دسامبر ۲۰۲۲ درآمد کلی ۹۱.۵۳ میلیارد دلار را به ثبت رساند.
وزارت بازرگانی ایالات متحده در مورد جزئیات ممنوعیت صادرات تجاری آینده اظهار نظری نکرد.